Odmah na početku moram da vam kažem, ne da je tortica kremasta, to ste već mogli da saznate i iz naslova, već da smo pripremili tri poklon paketa ?

Potrebno je u komentaru da napišete, raspišite se slobodno,  kome biste vi napravili ovu kremastu tortu sa Medela štrudlicama, koje su inače  Limited edition ?

Čitamo vaše komentare do 18.02.2020. god. a onda biramo 3 naj ?

Edit:  Žiri je odlučio da su dobitnice Ana Lukić, Sanja Mihailović i Ana Nikolić, a pošto ste u komentarima napisale da planirate da pravite ovu tortu za rođendane koji se bliže, očekujemo slike vaših torti. ? Vaše podatke pošaljite na mejl minjina_kuhinjica@yahoo.co.uk

Potrebno za:

I deo:

Fil:

  • 300 ml hladnog mleka
  • 150 g šlag krema ukusa slatka pavlaka
  • 150 g slatke pavlake
  • 250 g mascarpone sira
  • 1 želatin
  • 200 g jagoda
  • 100 g čokolade

Dekorisanje:

Medela Štrudle iseckajte i stavite u činiju. Dodajte mleveni keks i šećer u prahu, pa promešajte. Istopite Vital STONI margarin, malo prohladite, pa sipajte preko. Promešajte, pa dodajte i jogurt i nastavite sa mešanjem ali vodite računa da vam komadi štrudli ostanu celi. Preručite u kalup prečnika 22 cm. Stavite na hlađenje dok pripremate fil.

Fil: Želatin prelijte sa 50 ml hladne vode. Ostavite 10 minuta da nabubri. U sud sipajte mleko i šlag krem. Mikserom umutite pa dodajte slatku pavlaku i nastavite sa mućenjem. Dodaje mascarpone sir i špatulom promešajte. Nabubeli želatin istopite, najbrže i najlakše ako to radite u mikrotalasnoj. Dodajte kašiku fila u istopljen želatin i promešajte pa tako sve sipajte u fil. Promešajte i podelite na dva jednaka dela. U prvi deo dodajte jagode koje ste štapnim mikserom ili blenderom usitnili u kašu. Fil nanesite preko prvog dela Stavite tortu u frižider ili  zamrzivač na 10 minuta.

U drugi deo dodajte krupno rendanu čokoladu. Promešajte pa nanesite preko fila sa jagodama. Vratite tortu u frižider i ostavite da se ohladi makar 3-4 sata pre nego šro skinete obruč i nastavite sa dekorisanjem.

Dekorisanje: Okolo složite Medela Štrudle, jednu do druge (22 kom). Šlagom ukrasite na način kako je prikazano u videu ili kako vi želite. Dodajte sveže jagode, još malo štrudli isečenih po diagonali, jestive perlice, srca, čokolade, itd.

Ostavite odgovor