Takosi sa ribom i gvakamoleom
250 g oslića
Vital senf sa začinskim biljem
3 tortilje
1 avokado
1 limun
1limeta
1 paradajz
mala glavica crvenog luka
malo svežeg peršuna
100 grama rukole
Oslić odlediti u limunovom soku. Kad se odledi, namazati ga Vital senfom sa začinskim biljem, uviti u foliju i peći u rerni oko sat vremena na 180 stepeni. Pred kraj može da se odvije, ako volite da bude pečenije.
Tortilje opseći tako da napravite manje krugove, prečnika 13-14 cm. To ćete najlakše uraditi ako u sredinu tortilje stavite činiju, pa oko nje izržete krug. Ostatke iseći na troglove ili pravougaonike manjig dimenzija.
Izgnječiti unutrašnjost jednog avokada, dodati malo soli, sitno iseckanog tvrdog dela paradajza, sitno iseckan crveni luk i seckani peršun. Dodati sok jedne limete i izmešati sve zajedno.
Tortilje blago zagrejati sa obe strane u tiganju. Isečene ostatke u tiganju ili rerni ispeći malo rešije. Zatim svaku namazati Vital senfom za začinskim biljem. Dodati gvakamole, ribu koju smo iscepkali na komadiće i rukolu začinjenu po ukusu.
Ostatak gvakamole sosa iskoristiti kao umak za pečene komadiće tortilje.