Opis
Od kojih zasićene masne kiseline
(of which saturated fatty acid)
0,4 g
Od toga šećeri (of which sugars)
4,0 g
Senf je namirnica bez koje danas ne može da se zamisli moderna kuhinja. Za pravljenje ovog, gotovo neizbežnog začina, tačnije njegove paste, koriste se zrnca istoimene biljke, koja se na ovim prostorima naziva još slačica ili gorušica.
Mariniranje – sva mesa je neophodno marinirati zbog mekoće i ukusa, samo vrsni kuvari znaju da je to nemoguće uraditi bez senfa. Dresinzi – senf takođe ima ogromnu primenu u pripremanju dresinga za razne salate i sendviče, biftek salata, salata od piletine i ćuretine sa dresingom od senfa daje prepoznatljiv ukus. Sosevi – Mozda čak i najveću primenu senf ima u spravljanju raznih sosova najpoznatiji su sos od pečuraka , sos od dizon senfa , sos od senfa i lanenog semena koji se idealno slaže sa crvenim mesima kao sto su biftek ,ramstek ,svinjski i teleci file . Koristi se za sve vrste crvenog mesa, ramstek, biftek, kobasice, viršle.
0,4 g