Paprika punjena kinoom i povrćem

Potrebno:

6 paprika

šolja kinoe

mala glavica crnog luka

pola veze zeleni

mala tikvica

Vital ulje

tri-četiri kašike Vital dečijeg kečapa

so, biber, malo origana

Priprema

Potopiti kinou u toplu vodu da odstoji 15 minuta. Iseckati sitno crni luk, izrendati dve šargarepe i po jedan koren peršuna i paškanata, izrendati i tikvicu bez semenog dela.

Staviti sve u tiganj, preliti preko ulje, dinstati dodajući stalno vode nekih 15-ak minuta. Kada omekša dodati šolju kinoe i šolju vode. Kuvati dok voda ne ispari. Dodati začine, promešati sve i puniti filom paprike očišćene od semena.

Poredjati ih u doblji, vatrostalni sud, zatvoriti paradajzom i naliti vodom u kojoj smo rastvorili kečap.

Prekriti ih folijom i peći oko sat vremena na 150 stepeni.

 

Sledeća objava

Ostavite odgovor