Paprika punjena kinoom i povrćem
Potrebno:
6 paprika
šolja kinoe
mala glavica crnog luka
pola veze zeleni
mala tikvica
Vital ulje
tri-četiri kašike Vital dečijeg kečapa
so, biber, malo origana
Priprema
Potopiti kinou u toplu vodu da odstoji 15 minuta. Iseckati sitno crni luk, izrendati dve šargarepe i po jedan koren peršuna i paškanata, izrendati i tikvicu bez semenog dela.
Staviti sve u tiganj, preliti preko ulje, dinstati dodajući stalno vode nekih 15-ak minuta. Kada omekša dodati šolju kinoe i šolju vode. Kuvati dok voda ne ispari. Dodati začine, promešati sve i puniti filom paprike očišćene od semena.
Poredjati ih u doblji, vatrostalni sud, zatvoriti paradajzom i naliti vodom u kojoj smo rastvorili kečap.
Prekriti ih folijom i peći oko sat vremena na 150 stepeni.