Saveti za kuhinju

  • Kada se stvaraju grudvice u soli, ubacite nekoliko zrna pirinča koji će upiti vlagu.
  • Fleke na rukama od čišćenja voća možete da skinete tako što ćete da ih natrljate oguljenim krompirom ili ukoliko ih operete u sirćetu.
  • Da bi zelena salata ostala što duže sveža, stavite je u papirni ubrus, a potom u frižider.
  • Kako bi keks ostao svež, na dno posude stavite malo papira.
  • Hleb će duže ostati svež ako u kesu stavite malo celera. Takođe, u kutiju za hleb možete da stavite pola jabuke ili kocke šećera.
  • Kako biste eliminisali neprijatan miris, nakon prženja ribe u šerpu možete da sipate litar vode i dodate malo cimeta (ili nekog drugog začina čiji miris volite) i pustite da prokuva. Smanjite temperaturu da polako isparava.
  • Ukoliko se nakon čišćenja frižidera oseća i dalje miris hrane, ostavite šoljicu sa talogom od kafe par sati u frižideru. Kafu možete koristiti i za neutralisanje drugih mirisa.